Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

SG kiadványok : Regények 2


 Szerző: Platschu Kategória: Merchandise Dátum: 2007.04.11


Army90 lefordította nekünk az eddig elérhető regények rövid leírásait!

Stargate (Csillagkapu)

Egy lázadó fiatal egyiptológus és egy katonatiszt feltárják egy egyiptomi kör titkát - a Csillagkapuét. Ezen keresztül egy másik világba jutnak, ami inkább idézi a múltat mintsem a jövőt, egy világba, ahol egy elnyomott népre és a felettük uralkodó idegen istenekre bukkannak. Ez a Csillagkapu című film regény változata.

* * *

Stargate - Rebellion (Csillagkapu - Ellenállás)

A segítségtől elvágva, az elit katona Jack ONeill, a lázadó egyiptológus Daniel Jackson és Abydos népe önmaguk kezdenek egy reménytelen harcba a szabadságért, több millió fényévre a Földtől.

Stargate – Retaliation (Csillagkapu - Bosszú)

Mikor az Abydosiak nehezen kivívott szabadsága veszélybe kerül egy ismeretlen betolakodó miatt, Jack ONeill hadnagynak és Daniel Jacksonnak szembesülnie kell egy korábbi elnyomó utódjának bosszújával.

Stargate - Retribution (Csillagkapu - Megtorlás)

Az előző kötet végén (Bosszú), az egyiptológus Daniel Jackson, Jack ONeill és katonái valamint Abydos népe eljutottak a Földre az éppen felrobbanó Csillagkapun át. Sikerült megakadályozniuk, hogy Hathor szolgái kövessék őket, de most egy sokkal nagyobb veszéllyel kell szembe nézniük. Hathor az űrhajóján megindult a Föld felé, így ismét Danielen és Jacken a sor, hogy megmentsék a világot ettől a rendkívül veszélyes ellenségtől.

Stargate – Reconnaissance (Csillagkapu - Felderítés)

A lázadó egyiptológus Daniel Jackson és az elit kommandós Jack ONeill kalandjai tovább folytatódnak a filmen alapuló negyedik regényben. A kapu energiája által elpusztított Abydos megmaradt lakói egy másik bolygóra költöznek, de hamarosan rá kell jönniük, hogy nincsenek egyedül.

Stargate – Resistance (Csillagkapu - Lázadás)

Az egyiptológus Daniel Jackson, az elit kommandós Jack ONeill és Abydos népe egy viszonylag barátságos bolygóra bukkannak, amelyen macskaszerű lények élnek, melyek egy ősi nép szolgái voltak egy olyan veszéllyel fenyegetnek, mely mindegyiküket elpusztíthatja. Ráadásul a Csillagkapu is elromlott és javításra szorul.

* * *

Stargate SG-1

Jack ONeill ezredes visszavonultan él az évvel korábban végrehajtott abydosi expedíció óta. Ám amikor egy a Rá katonáira hasonlító idegen harcosok eljutnak a Földre a Csillagkapun keresztül és magukkal visznek egy női katonatisztet. ONeillt visszahívják a szolgálatba, hogy vezessen egy csapatot, melynek feladata a Csillagkapun átkelve elhárítani ezt az új veszélyt. ONeill az Abydosra visszatérve megkéri az egyiptológus Daniel Jacksont, hogy derítse ki honnan származik ez az új veszélyforrás.
A regény a Children of the gods / Az istenek gyemekei című sorozatnyitó epizód könyv változata.

Stargate SG-1 - The Price You Pay

Jack ONeill ezredes és csapata egy primitív közösségbe látogat, melynek lakói a Goauldoknak adják legéletképesebb embereiket a fiatalságért. Így majdnem halhatatlanokká vállnak, ám elvesztik maguk felett az irányítást. A tehetetleneket évek óta átkozottnak tartják. Mivel a nép újabb embereket készül átadni a Goauldnak a csapat eldönti, hogy megmenti a közösséget akár akarják akár nem, miközben a Földre való visszatérésüket kockáztatják. Mindezek mellett még kiderül, hogy már a Goauldok is úton vannak.

Stargate SG-1 - The First Amendment

Egy riporternek lehetővé teszik, hogy megszemlélje a CSKP-t. Látja a csillagkaput működés közben és válaszokat akar. Ám többet kap egy jó sztorinál mikor a CSK-1 elhatározza, hogy megmutatják neki milyen veszélyeket rejt a világegyetem.

Stargate SG-1 - The Morpheus Factor

A CSK-1 a P4V-837-re látogat, ahol felfedeznek egy békés társadalomban élő látszólag barátságos népet a Kayeechi-t. Ám hamarosan rájönnek, hogy mindegyikük más-más világot lát maga előtt és nem tudják, hogy vajon melyikük hallucinál. Ezt követően mély alvásba esnek, egy sötét rémálomba, melyből nem tudnak felébredni. Vajon milyen okok vezérlik a Kayeech-kat?

* * *

Stargate SG-1 - Trial by Fire

A csapat a Tyrosra bolygóra látogat, ahol egy ősi társadalomra bukkannak, akik a háborúküszöbén állnak. A Tyreanok a Meleq nevű istenséget imádják. Mikor egy vallási vezetőjüket egy béke misszió során meggyilkolják, megkérik a CSK-1-et, hogy segítsenek egy ősi ellenségük a Phrygianok elleni harcban. Kezdetben vonakodnak eleget tenni a kérésnek, de mikor Jack ONeill ezredest elrabolják, a csapatnak nincs más választása. Jack ONeill rájön, hogy menekülésének egyetlen kulcsa az, ha beáll a Phrygianok közé és túléli barbár beavatási szertartásukat. Miközben Samantha Carter, Dr Daniel Jackson and Tealc a megmentéséért fáradoznak, egy olyan zavaros háborúba csöppennek, melyben az igazságnak sok oldala van és semmi sem az aminek látszik. Eközben nem is tudják, hogy egy régi ellenség bújik meg a háttérben.

Stargate SG-1 - Sacrifice Moon

Az Istennő vadászik… Csupán pár nappal Kawalsky őrnagy halála után, Jack ONeill-nak kell vezetnie az újonnan megalakult CSK-1-t az első küldetésükre. Céljuk Chalcis, egy békés társadalom által lakott bolygó, mely a Helos Konföderáció szívében található. Ám Chalcis egy sötét titkot rejteget, mely következtében a CSK-1 egy véres káosz uralta világban találja magát. Miközben kiutat keresnek a rémálomból Daniel Jackson és Samantha Carter százados rájönnek, hogy itt nem csak az életük a tét hanem a lelkük is. Miközben ONeill és Tealc azon fáradoznak, hogy összetartsák a csapatot Daniel egy olyan tervet eszel ki, mely a végsőkig próbára teszi a barátságukat és az egymásba vetett bizalmukat. Ez a második könyv, mely a sorozat alapján készült.

Stargate SG-1 - A Matter Of Honor

A csapat egy olyan világra látogat mely egy olyan technológiát rejthet, amivel visszahozhatják néhány elveszett bajtársukat.

Stargate SG-1 - City Of The Gods

Egy a Mexikóban a Nap isten piramisában talált kristálykoponya a haldokló Xalotcan bolygóra vezeti a csapatot. Rátalálnak egy pusztuló félben lévő kultúrára, mely még folyatja az emberáldozatok bemutatását és ahol a kegyetlen azték istenek kifosztják az ijedt és babonás népet.

Stargate SG-1 - The Cost Of Honor

A CSK-1 egy mentőakcióra küldik, hogy megmentsék a CSK-10-et egy feketelyuk pereméről. Ám a hősiesség ára nagyobb lehet, mint amire bárki is gondolt volna? A CSKP-ra visszatérve, olyan változásokat vesznek észre, melyre egyikük se gondolt volna. ONeill, úgy dönt, hogy szembe néz tettei következményeivel, de rákell jönnie, hogy tetteinek ára sokkal nagyobb mint azt valaha gondolta volna. Dr. Daniel Jackson és Tealc egy mentőakciót szervez, hogy visszaszerezzék barátaikat és a CSKP-t. Ám Kinahhik bolygójára visszatérve rájönnek, arra hogy a Kinahhik az Ősök ellenségei voltak és rájönnek egy szőrnyű titokra.

Stargate SG-1 - Siren Song

A CSK-1-t elrabolja egy régi ellenségük, akinek szüksége van a képességeikre egy földalatti járat kinyitásához. Ám a járatrendszer egy furcsa hatással van mindenkire aki áthalad rajta és hamarosan a CSK-1-t hallucinációk kezdik el gyötörni. Mikor egy Sebek nevű Goauld átveszi Daniel Jackson felett az irányítást, hogy befejezze tervét, a CSK-1-nek kell őt megállítania mielőtt megszerezhetné egy rendkívül erős és pusztító fegyver irányítását, mely örökre megváltoztatná a galaxisban fennálló erőviszonyokat.

Stargate SG-1 - Survival of the Fittest

Simmons ezredes egy titkos hadműveletet folytat, melynek célja ember-jaffa harcosok létrehozása a Goauld elleni harchoz. Mikor Carter százados, Tealc és Dr. Janet Frasier egy másik bolygón levő kiképző bázisra látogatnak és felfedezik a hadműveletet, elfogják és elhurcolják őket. Jack ONeill ezredes és Dr. Daniel Jackson azonnal elkezdi szervezni a mentőakciót.

Stargate SG-1 - Alliances

AZ SG-1 megakarta menteni a Földet a Goaauldtól, de az eurondai küldetés szörnyű hiba volt. A washingtoni vezetők Rober Kinsey szenátor vezetésével ONeill vérét akarják. Amikor Jacob Carter megkéri Hammond táboronokot, hogy részt vegyenek a TokRa számára egy küldetésen, úgy tűnik a válasz megoldódik ONeill számára. A titkos Tokra hálózat ugyanis kifogyot a gazdatestekből és Jacob úgy hiszi, hogy megtalálta a megoldást. AZ SG-1-nek az életüket kockáztatva be kellene hatolnia egy Goauld rabszolga tenyésztő farmra, hogy olyan embereket keressenek, akik csatlakoznának a TokRához. Ez persze egy kockázatos terv, mivel az Eurondán történt események a csapat széthullásának szélére sodorja őket és csak a nézeteltérések félre tétele után térhetnek együtt élve haza.

Stargate SG-1 - Roswell
Stargate SG-1 - Barque Of Heaven
Stargate SG-1 - Relativity

* * *

Stargate Atlantis - Rising

Az Ős helyőrséget megtalálták az Antarktisz jege alatt, ami után a Csillagkapu Parancsnokság felfedező expedíciót küld a távoli Pegazus-galaxisba. A csapat egy elhagyatott Ős városba érkezik, amelyről hamar kiderül, hogy Atlantisz elveszett városa. A város a tenger fenekén fekszik egy idegen bolygón és éppen katasztrofális árvíznek van kitéve, ha nem éri el a felszínt. A dolgok még rosszabra fordulnak, amikor a csapat egy új ellenségbe is botlik az új kapuhálózat egyik bolygóján.
A történet a nagysikerő Csillagkapu : Atlantisz sorozat bevezető részének könyvváltozata, amely minden rajongónak kötelező, mivel bővített párbeszédeket és törölt jeleneteket is tartalmaz a részből vett fotók mellett.

Stargate Atlantis – Reliquary

A csapat egy Ős helyőrségre érkezik és rátalál egy elveszett faj túlélőjére. Az idegen agymanipulációval ráveszi a csapatot, hogy vigyék vissza Atlantiszra, ahol azonnal megpróbálja átvenni a város feletti irányítást, hogy megbosszulja az Ősök által elkövetett sérelmeket. Shephard őrnagynak az őrültség határán kell megküzdenie az idegennel, hogy megmenthesse a várost.

Stargate Atlantis - The Chosen

Az atlantiszi csapat egy olyan kultúrára talál melynek papjai képesek megvédeni a bolygót a Lidércektől egy az ősök által ott hagyott technológia segítségével. Azonban a gén mely lehetővé teszi az ős technológiák felhasználását a generációk során egyre inkább a háttérbe szorult, így a bolygó lakói egyre kevésbé tudnak ellenállni a Lidérc támadásoknak. Így a csapatnak vissza kell vernie az egyre felbátorodó Lidérceket és felszabadítaniuk a népet a főpapok uralma alól.

Stargate Atlantis - Halycon

Atlantisz vezető csapata egy új szövetséges, a Halycon nevű komor ipari világra látogat, melynek lakói nem félnek a Lidércektől, hanem vadásznak rájuk. A Halycon harcias embereinek brutalitásától Sheppardék hamar megcsömörlenek és ráadásul a helyi arisztokrácia politkai játszámáiban is szerepet kapnak. A középkori hangulatú világban ugyanis a jövevények hatalmat jelentenek az ellenfelek fölött. Eközben Rodney McKay a helyi vezető lányának segítségéért folyamodik, hogy egy helyi Ős épületet tanulmányozon. McKay tudományos munkássága felkelti a bolygó leghatalmasabb emberének érdeklődését is, akinek szüksége van rá egy probléma megoldásában. Ahogyan a Halycon a végzet felé sodródik, a csapatnak el kell döntenie, hogy a hadúrakat támogassák-e vagy inkább meghalnak a legújabb ellenségeik kezétől.

Stargate Atlantis - Exogenesis

Amikor Dr. Carson Beckett megzavar két régóta halott Ős maradványait, globális pusztítő erőket szabadít el. A Lantea bolygó veszélyeztetésével John Sheppard a csapatát egy Ős eszköz utáni kétségbeesett keresésére indul, mellyel meg akarják Atlantiszt óvni. Miközben Teyla Emmagan és Dr. Elizabeth az ökológiai változással foglalkoznak, addig Sheppard ezredes, Rodney McKay és Radek Zelenka egy olyan világba utazik, amit maguk az Ősök maguknak alkottak. Felfedeznek egy emberkísérletet, ami a segítségükre lehet. Ám az igazság nem ilyen egyszerű és a csapat elfogultsága miatt fatális hibát követnek el, amely több ezer ember és köztük McKay halálához vezethet.

Stargate Atlantis - Enteglament





Ezt a hírt már 4399 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG hír - SG kiadványok : Regények


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK