Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Stargate : Universe


 Szerző: Platschu Kategória: Universe Dátum: 2007.03.24


Robert C. Cooper producer a most hétvégén zajló hivatalos találkozón elmondta, hogy az új sorozat, mely jelenleg Csillagkapu : Univerzum (Stargate Universe) munkacím alatt fut, egyelõre csupán a karakterek és a kerettörténet egy rövid összefoglalója formájában létezik.

Cooper az interjúban úgy nyilatkozott, hogy az új sorozatot egy teljesen különálló harmadik sorozatként képzelik el. Másképp lesz más, mint ahogy annak idején az Atlantisz volt. Az Atlantisz sokkal inkább kötõdött az SG-1-hoz, úgymond az eredeti sorozatból született meg.

Mint ahogy elég sok produceri ötlet, úgy a Csillagkapu Univerzum is elõször egy különálló mozifilm formájában vetõdött fel. Amikor elõször leültünk, hogy beszéljünk a dologról, akkor olyan ötletekkel próbáltunk elõállni, melyek nem tipikusan SG-1 és Atlantisz jellegûek, ugyanakkor olyasmik, amik beleillenek az általunk felépített Csillagkapu franchise-ba. Azon agyaltunk, hogy hogyan hozzuk létre a franchise egy olyan új vonulatát, amin a rajongók érezhetik, hogy az eddigiek alapján született meg, de ugyanakkor valami másról van szó, valami különállóról.

Amikor már bizonyossá vált, hogy a harmadik sorozat létrehozásának a stúdió álláspontjából nézve is reális esélye van, akkor rájöttünk hogyan változtassunk az eredeti ötleten, hogy jobban átgondolt legyen az egész, nem úgy, mintha csak egy teljesen különálló történetet mesélnénk el. Valahol már az eredeti koncepció kidolgozásakor is ott motoszkált bennünk a dolog, hogy ez az új koncepció egy harmadik sorozatot indíthat útjára... Most már ez az ötlet képezi az új sorozat alapkoncepcióját.

A Csillagkapu : Univerzum nem más idõben fog játszódni, Cooper ezt meg is erõsítette. Nem egy idõben korábban játszódó történet lesz és nem is egy, a Csillagkapu Program jövõjét érintõ cselekményeket feldolgozó sorozat.

Nem vagyok nagy rajongója az elõzményeket feldolgozó történeteknek. Nem hiszem, hogy ez egyáltalán mûködhetne és nem is értem azokat az embereket, akik úgy hiszik, hogy mégis. Az egyik dolog, amit szeretünk a Csillagkapuban, hogy a mi hadseregünk, tudósaink, a mi embereink állnak a középpontban - mi lépünk ki a galaxis végtelenjébe, hogy felfedezzük a kint lévõ csodákat, miközben a nálunk fejlettebb elemek ellen a saját korlátozott lehetõségeink közepedte vesszük fel a harcot.

Ez adja az alaphangulatot. Ugyanezzel küzdünk a mindennapokban is, a gyógyszerészet, tudomány és az asztrofizika területein. Még csak most kezdjük kitanulni ezeket. Ezt a hangulatot igyekszünk minden Csillagkapuhoz kötõdõ dologba belecsempészni.

Annak ellenére, hogy az új sorozat sok téren nagyon is különbözõ lesz az SG-1-tól és az Atlantisztól, egyértelmûen Csillagkapu lesz. Természetesen beépül mindabba a mitológiai körbe, amit eddig felépítettünk. De nem kötõdik közvetlenül semmihez, ami bármelyik sorozatban eddig felbukkant.

Amint júniusban végeznek a két Csillagkapu film, a The Ark of Truth és a Continuum munkálataival, Cooper és Brad Wright producer belevágnak a bevezetõ epizód forgatókönyvének részletesebb kidolgozásába.

Fordította : Sokaris




Ezt a hírt már 10536 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG fórum - Stargate : Universum
AG Hír - Kilencedik ékzár az SG:U-ban


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK